nujavlar

Alla inlägg under september 2010

Av Maggan - 19 september 2010 18:16

Vi skulle göra vår plikt och åka iväg och rösta. Det var lite kyligt, så jag tog mössan. När jag kom ut satt dottern i cykelstolen och frågade "Var har du hjälmen mamma?" Det var vackert bara att gå in och ta på sig den då... Så idag har jag både rörstat och haft cykelhjälm *präkto*! Vi cyklade en sväng, när det ändå var fint väder. Sonen höll på att köra i diket efter en tung uppförsbacke på vägen hem, inte så konstigt när han får trampa som en galning för att komma framåt och var rätt trött i benen...


Vi har även hunnit vara ute och sprungit en sväng, sambon körde på en mil ungefär men jag nöjde mig med 2 varv på 3,5km-spåret. När jag kollar på rutten ser jag att GPS-en inte riktigt är med i matchen, men det ger ändå en fingervisning på läget.   Snart dags för ett konditionstest med pulsklockan, jättejobbigt att måsta ligga på sängen en hel kvart eller vad det är! Då är det bara att hoppas att telefonen inte ringer.


I afton blir det väl valvaka som resten av svenska folket och i morgon blir det jobb. 3 dagar och sedan långhelg. Trevligt!


Njut av det vackra höstvädret och de underbara färgerna! Snart är det mörkt och trist innan snön kommer.


  

ANNONS
Av Maggan - 18 september 2010 20:10

Dottern har kommit in i en fas. Hon kan inte komma ur den tillräckligt snabbt! Frågefasen... Vad gör de? Varför gör de så? Hur gör de? Vad är det där? Det kommer säkert 10 frågor varje minut i snitt per dygn. Med tanke på att hon sover 10-11 timmer varje dygn, blir det några frågor när hon är vaken...


Ledig dag idag, men när jobbar man mest egentligen? Tvättmaskinen har snurrat ett par tusen varv idag, det har gett en del kläder att ta rätt på, jag har grävt vidare i rabatten och undre varvet är klart. Några stenar på övre varvet är lagda, men jag måste iväg och handla fler. Däremot skulle jag behöva en stenkap.Det saknas 15 cm för att jag ska få ner en hel sten, eller en sten är 15 cm för lång. Hur man nu ska vrida på det. Så här ser det ut nu i alla fall!   Blommorna kommer att lyftas upp i höjd med övre kanten.


Mamma och syster var förbi en sväng, och det var rätt bra med dem. Lillasyster, storebror och lillelillebror var med, och lite sura miner som lättade upp när de fick pyssla med våra ungar. Med lite fika så var alla på bra humör när de åkte.


Nu blir det visst film och i morgon blir det att gå till valurnan!


Ta hand om er

  

ANNONS
Av Maggan - 16 september 2010 20:57

fundera på många sakar när man promenerar hem från jobbet. Allt är inte alltid så kul, men många ljusa minnen. Bra så.


Det var rätt fint väder i morse, så jag tog stavarna och stövlade iväg till jobbet. En dryg halvtimme tog det, och stegräknaren nådde till ca 4500 steg. Nu, skulle egentligen ha fotat men ids inte, står den på 12729 steg! Jag blev dock beordrad att ta bilen imorrn, så att jag kommer hem nån gång tycker sambon... Det är klart, jag kommer till dukat bord så jag klagar inte!


Det var trevligt att jobba idag, men jäklar vad det blåste! Jag var genomfrusen även då jag hade långärmad tröja, jacka och varselväst och vinterhandskar. Inte så kul att få massage när man är lite "hurvig". Det var ändå brutalt skönt med massage... Hon skulle bara ha kunnat fortsatt en timme till, bara mellan skulderbladen. Jag är som ett pärlband just där!


Några provtryckningar har vi hunnit med idag, och jag har fixat lite för morgondagen.


Nu ska jag njuta av skön matlagning på tv en stund, och sedan blir det lite bok och krama kudde.


Ta hand om er och glöm inte reflex och kvällskramen ni som kan!


  

Av Maggan - 15 september 2010 20:30

Jag gjorde en massa grejor igår, det känns som att jag har glömt hälften!   


Förmiddagen ägnades åt syster med familj. Jag slängde ihop en paj i måndags och den tog vi med till dem, fast jag tog hem det mesta av vad som blev kvar... Girig? Jo... Jag och barnen var förbi graven och tände ett ljus. Och grät en skvätt så klart. Sonen och kusinen hade första parkett på en lastbilsföreställning. Det var en lastbil som skulle tömma jord i skogen. Ibland ska de har tur! Dottern kunde inte låte bli att strycka de fina nallarna och stenarna som pryder graven. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det får vara orört där!


Hos syster pratade vi en massa, och det är som intressant. Jag kan vara där i flera timmar, men det är när jag tar på mig jackan som vi verkligen börjar prata.

Mitt huvudsyfte med gårdagens besök var att försöka få igång internet. Efter alla möjliga och omöjliga försök ringde jag till slut supporten. Det är så jäkla skönt att kunna tvåla dit den som sitter i andra änden! De kan ju inte vet att jag suttit ett halvår för en annan internetleverantör... Han blev rätt paff när jag till och med hade pingat mitt (och systers) eget nätverkskort   


Snabba ryck hem och fixa lunch och sedan iväg till vår ständige barnvakt. I februari eller när det var, april kanske, gjorde hon illa knät. Hon fick vänta över 3 månader på att träffa läkare, och då fick hon veta att det var nåt som kanske skulle opereras. Efter ytterligare väntan träffade hon en annan läkare igår på förmiddagen. Han konstaterade att det var en muskelinflammation och gav en kortisonspruta. Nu hoppas vi på att det inte ska göra svinont längre, och att hon snart kan gå "som folk".


När vi väl kommit hem och fått i oss middag gick jag ut för att fortsätta rabattgrävandet,   ni vet. Efter några timmars slit hade jag fått ner 4 eller 5 stenar. Lite bök när de helst ska ligga i våg åt alla håll! Det blir liksom lättare att lägga lager två då... Bilder kommer senare nån gång. Måste konferera med blom-vad-det-nu-heter-kompisen om man kan göra som jag tänkt.


Idag har jag jobbat jättehårt... Flyttat lite papper från en pärm till några andra... Sedan har jag stått med piskan så att andra fått jobba! Vi var tvungna att bygga om lite, eftersom andra bygger om i första anläggningen. Knepigt? Inte det minsta, men lättare när man är på plats. Tusen tack kära kollegor!

Och jag erkänner, jag tog bilen till jobbet idag. Det var inte direkt sommarväder ute idag. Regn och blåst och inte alls roligt att vara ute. Måste se hur väderutsikterna ser ut de närmaste dagarna. Jag måste röra på mig!


Helt apropå ingenting så har jag införskaffat en stegräknare! Jag tror jag har rekord idag (handlade i fredags) på 9676 steg idag. Med lite morgon- och kvällslöpning ska vi nog råda bot på det!


Har ni testat spåkulan på facebook? Ibland är det kusligt träffande, men nu har den kommit in i nåt kärlekstjafs för min del... Normalt vet jag ju att sånt där är mest mumbo jumbo, men allt som den "sagt" till mamma är nog så spännande...


Ta hand om varandra.

Snart dags att knoppa om jag ska orka upp i morrn.

Av Maggan - 13 september 2010 22:01

Jag och ungarna har slitit lite idag. Ett par lastpallar har av någon underlig anledning hamnat på vår tomt och någon viskade i mitt öra att vi skulle lägga veden på dem för att det inte ska bli så tätt och fuktigt under. Så idag beslöt jag att vi skulle fixa det. Mamman är lite stolt över sina barn, de var superduktiga på att kasta och stapla ved! På mindre än en timme hade vi gjort allt, och bra blev det! Vårt andra projekt för dagen påbörjades,   ska göras om. Vi åkte iväg på en billig byggfirma i kommunen och handlade   . Grävandet är påbörjat, och jag måste nog iväg och handla lite mer sten, men det får bli en senare historia. Dottern gjorde illa sig lite och fick så klart plåster   Jag kan hålla med om att det satt lite illa, men snacka om handikappad tjej! Mamma, hjälp mig, jag har plåster! Så fort något skulle tas på eller fixas - mamma, hjälp, jag har plåster... Jag kunde inte göra annat än skratta   


Mamsen var förbi en sväng och hämtade lite bär vi fått. Jag gjorde en paj av mina, tillsammans med rabarber och mer röda vinbär jag hade i frysen. I morgon får vi se om den blev god. Jag tar barnen med till syster och ska ha datasupport.


Jo, jag har varit och tränat med världens huvudvärk... Värken kom redan när vi handlade spadar och sten idag. Illamående till och från, så det var väl nåt migränaktigt. Hur jag än kämpade kom jag inte upp i mer än 81 % av maxpuls (ställd på 205, jag måste göra ett maxpulstest). Jag som inte brukar ha några större problem att komma upp till 85 och lite till! Blir nog lite medikamenter i afton innan knoppardags. Det vill säga snart


Puss och kram. Ta hand om varandra

Av Maggan - 12 september 2010 21:18

Jupp, vi har varit barnlediga idag. Båda ungarna har varit på kalas hos en dagiskompis. Det var länge sedan det var så tyst i huset på dagtid! Jag passade på att lägga mig på sängen och läsa lite. Det blir att börja på en ny bok i afton eftersom den jag läste tog slut.


En riktig segdag har det varit idag. Mulet och regn i stort sett hela dagen. Jag var   i valet och kvalet om jag skulle ta mig ut på en tur med stavarna och jag tvekade länge. Men innan kidsen skulle på kalas masade jag mig iväg.    Jag hade inte långt kvar hem när det började småregna, så ibland ska man ha tur! Men det straffade sig ändå, för jag drog på mig ett skavsår...    Jag fattar inte vad det beror på, jag får det inte längre när jag springer! Hur olika belastar man fötterna när man går jämfört med jogg/löpning??


Mina andra skor jag använder har fått sig en omgång idag oxå, och jag tycker att jag börjar ha rätt mycket skor nu. Med mina mått mätt...   Vilka används mest tror ni? Jag skulle behöva använda dem ännu mer efter helgens svullande. Helt sjukt vad jag har varit godissugen!


Paraply och reflex på när ni går ut va?


  

Av Maggan - 11 september 2010 21:42

Sambon skulle rita en igelkott idag, och dottern skulle klippa ut den. Medan han ritade berättade han vad det var: huvud och näbb. När dottern skulle klippa ut den sen sa hon att det var ju ingen igelkott! Pappan som ett ?. Nä, igelkottar har ju ingen näbb...  


Annars har jag varit en vända i skogen idag,   det blev inte fullt 5 km på grisberget innan lunch.  Ingen rekordtid, men jag tog mig iväg i alla fall.


Svärfar fyller år i morrn, och det var kräftbjudning där idag. Trevligt, och vid det sedvanliga spelet tog jag faktiskt hem segern! Det var dock tack vare svärmor som tyckte att vi skulle gå varvet runt som jag chansade. Och det gick hem! Klockan var lite mycket när vi cyklade hem, och det hade blivit rätt mörkt och dimmigt. Att cykla med sonen kändes lite som ett risktagande, men han var hur duktig som helst!


Jag har hunnit chatta med mamma på fb en sväng idag, och hon pratade med en gammal klasskompis samtidigt. Jättekul att hon förkovrar sig lite!

Dessvärre är det någon som kört någon form av fordon på graven, och det gör så ont i hjärtat. Räcker det inte??? Jag förstår inte vad man har med fordon på en kyrkogård att göra! Det var visst grovmönstrade spår, så en rullstol eller liknande är väl ganska uteslutet? Förbannade idioter. Det värsta är att det kommer inte att hända något, oavsett vem man pratar med?


Nu ska jag lugna nerverna lite och lägga mig. Jag har längtat till sängen sedan i morse. Tror ni inte att det var en tomte som ringde på bileländet klockan 7 i morse??? EN LÖRDAGMORGON!!! Stömmel


God natt, orkar inte med några visdomsord idag.

  

Av Maggan - 10 september 2010 22:00

Jag tog med mig ungarna till stan idag. De ska på kalas på söndag och det var läge för att handla present. Själv köpte jag mig en stegräknare. Kom just på att jag är ganska egoistisk. Nu har vi varit iväg ett par vändor till stan utan att kidsen fått något, medan jag själv har köpt mig en massa grejor. Å andra sidan har jag varit och handlat massor till dem tidigare och låtit min egen garderob totalt haverer. Nu ligger vi ungefär lika, och det börjar vara läge att förstora ungarnas igen. Jäklar vad de växer! Vinterkläder och skor ska gås igenom, förmodligen blir det en del nytt där. Väntar in i det längsta, men då är det förmodligen slut storlekar...


Dottern kommenterade blommorna som står i stora krukor på stan, hon tyckte det såg ut som att de var planterade i stövlar! Jag kunde inte hålla mig för skratt, tänk om parkchefen hört det! Hon som inte gillar mig och mina protester redan innan...


Vad är det med barn och ledighet??? Man kan ju tycka att de ska vara trötta efter långa dagar på förskolan, och kanske vilja sova lite längre på morgonen första lediga dagen. Men nä, halv sju kom de in till oss! De vaknade före sambons väckare, och han som annars måste bryta upp dem ur sängarna...


Nu håller vi på att lägga ut lite krokar inför prästbesöket nästa sommar. Tips om vad som helst mottages tacksamt!


Var lite ödmjuka för egna och andras behov idag (och andra dagar) va? Ta hand om er


    

Presentation

Mamma, monstermoster, änglamoster, syster, lärare, operatör, projektledare, tjatkärring (typisk mammaroll?)

Statistik

4/11
75,5 kg
Smalast 85,5
Bredast 98
Bak 107,5

31/10 -11

75,5 kg. Har förträngt inmätningen...
17/10-11
75,5 kg.
Dags för en inmätning snart!
Vecka 41 va?

I morse, 11/10, vägde jag in mig på 76,2. Att det inte var mer förvånade mig!

Vecka 37 (var det så länge sedan sist??)
Jag har varit upp på nästan 78 sedan sist, men i dag stannade den på 76,2!!!


Vecka 34
 
77 kg
Ingen mätning ännu, men jag tycker mig vara lite snärtare i ansiktet! Eller så är det bara önsketänkande... 
Vecka 33
77,9 kg
Bredast 103,5
Smalast 91
Bak 109,5 


18 juli, en månad sedan sist!
 
 
77,5 kg. 
Ingen direkt hit att mäta sig när man varierat 2 kg sedan sist...
22 juni
75,3 kg (tryckfelsnisse var framme sist!)
84,5 smalast
100 bredast
106 bak 
13 juni
66 kg
85,5 cm smalast
97 cm bredast
106 cm bak

7 Juni

77,4 kg

88 cm smalast

99 cm bredast

110 bak

 

Var det 31/5 eller 1/6?

Vikt 76kg

Midja 85cm

Höfter 102cm

Baken 107cm

Vädret i Piteå

Väder Piteå

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Blogkeen

nujavlar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se