nujavlar

Alla inlägg under oktober 2010

Av Maggan - 16 oktober 2010 20:33

Tiden går fort när man har roligt sägs det. Tiden går fort när man har mycket att köra oxå!


Nästan 40 arbetstimmar på tre dagar plus en dag i stugan för att lägga plåttak på vår nya sovstuga tar på! Jag somnade tidigt i soffan igår och orkade inte blogga, även om jag hade tänkt det...


Vagnen är såld, och det svet lite i hjärtat när jag hjälpte den blivande mamman att packa in den i bilen. Men vi fick det jag lade ut den för och det var väldigt trevligt! Mina vinterdäck går det sämre för. Det var en kille som skulle köpa dem, men han skickade ett sms om att han fått tag på däck på ett annat ställe och inte skulle ha mina. Jag vet inte hur många jag nekat att få köpa dem bara för att han skulle handla! Skithög...


Full fart på jobbet, övertid onsdag och fredag, normaltid torsdag. Fredag även intervju på Smurfit Kappa i Piteå. Vi får se om jag kommer till andra urvalet. 280 sökande, 18 på intervju. Förmodligen var över 100 sökande anmodade av arbetsförmedlingen...


Vi åkte till stugan en sväng idag, sambon och pappa jobbade och jag och ungarna åkte bob och tefat. Det var inte många centimeter snö, men det gick att åka. Lite blandat väder, om man nu kan säga så, soligt och mulet om vartannat. Är man inte ordentligt klädd blir det lite kallt...


Ser lite "Fawlty towers" och det är faktiskt ett riktigt bra avsnitt idag!


Ta hand om er lite extra idag, man hiner fundera ganska mycket när man sitter i en bil...


Senaste invägningarna har legat på 75, jag vill inte veta vad vågen säger nu! Men jag har ganska vältrimmade vader och kanske rumpa!   


  

Av Maggan - 13 oktober 2010 22:04

Jag har lagt ut min vår kära emmaljunga på blocket. Vi har några intressenter, så nu är det bara hoppas att vi får betalt för den!

Lite krock i morgon när det kommer folk och ska titta på den samtidigt som det är föräldramöte på dagis. Jobbigt att måsta dela på sig...


Det körde ihop sig lite på jobbet idag, när det började närma sig dags att gå hem för dagen stannade en rätt så viktig pump... Det tog ett ganska bra tag innan vi fått dit någon som kunde styra om lite signaler och fundera på vad saker och ting berodde på. Det visade sig att det flyttades om lite kort eller nåt men det rätade i alla fall upp sig till slut! Då skulle vi bara blåsa en loop fri från vatten. Det blåste fortfarande när jag åkte hem för dagen. Synd bara att jag snart ska dit igen, kanske bäst att knoppa då?


Igår var vi ju bjudna på middag med jobbet! Väldans trevligt var det. Jag fick veta att driftchefen gift sig och vi skulle busa med honom lite. Han fick helt spontant hålla talet till kvinnan, och man kan väl säga att han kanske inte är någon talare...


Nu måste jag spola av mina fötter, ty de luktar inte parfym och sedan ska jag ta en liten tupplur för att snart vara på jobbet igen!


Puss och kram

Av Maggan - 11 oktober 2010 21:14

Jag tog med mig ungarna och åkte och hälsade på syster idag. Normalt brukar de elda så att det är typ 40 grader varmt, så vi klädde oss efter det. Men se då skulle sotarn dit idag, så det hade inte varit igång någon brasa där på förmiddagen! Och jäklar vad kallt det var... Men trevligt ändå. Hoppas du har kunnat använda dropbox!


Det är ett nytt verktyg för mig, sambon har kört med det länge. Det är en av många tjänster där man kan lägga upp bilder på nätet, ungfär som en extern hårddisk. Smidigt om man vill komma åt grejor lite här och var!


Annars har näsan pluggat igen. Jag ogillar starkt att andas med öppen mun, men det är ganska nödvändigt. Nässpray känns inte så kul, men det kanske blir en dusch innan knoppardags.


Imorgon bjuder dagen på ett möte på jobbet. Förhoppningsvis får vi veta lite om planerna för kommande projekt för Chemrec, jag tror att det börjar bli lite skakigt i ledningen. En har slutat, en har förmodligen sagt upp sig (jag har inte pratat med honom på länge), jag har sökt och ska på intervju i slutet av veckan. Någon fler har sökt på olika ställen. Jag tror det är till stor del beroende på att man inte vet vad som händer. Men det är väl så med projekt? Ruggigt roligt och lärorikt och jag skulle inte byta arbetsplats om det inte var nödvändigt. Men vet man inte vad som kommer blir man ju alltid lite osäker. Jag hoppas det blir givande!


Invägning har jag inte gjort på ett tag, senaste var precis under 75. Nu har vi ätit lite för mycket och lite för gott... Med en förkylning i kroppen blir det inte så högt tempo på promenaderna heller, och definitivt inga joggingrundor!  Nu blir det dock tandborstning.


Krama om varandra

Av Maggan - 10 oktober 2010 21:02

Tvätta

Frysa

Tvätta

Sortera tvätt

In med rena kläder i garderoberna

Frysa

Tvätta

Promenera femman på grisan

Duscha

Koka palt

Äta palt

Frysa

Se lite tv

Kolla läget i Ungern. Ser inte bra ut

Borsta tänderna

Lägga mig under täcket och läsa

Frysa om jag inte tar på mig strumpor

Kanske hälsa på syster i morrn om hon törs.


God natt och kramas lite extra.

Av Maggan - 9 oktober 2010 21:51

Pappa undrade om jag v ar lati dag. Jag hade ju inte bloggat på ett par dagar! Igår kunde jag inte logga in och i torsdags somnade jag i soffan. I ondags var vi i Budapest och där såg det ut så här:   ,   ,    och  . Det finns även kvar telefonkiosker och jag gillar luren stenhårt! Matchar bra till själva telefonen    .


Vi var ju ute och körde någonstans nästan varje dag, och jag skulle inte vilja vara i Ungern när det går åska, som tydligen kan gå rätt hårt där oxå. Elledningarna är fortfarande placerade högt       , vilket gav ett väldigt "primitivt" uteseende på landsbygden. Eftersom trakterna vi bodde i har ett lätt militärt förflutet fanns det förläggningar både här och där, men de såg ofta ut som värsta fängelserna    . Frågan är vilket som är värst!!

Den här bilden tog jag på en restaurang i staden Tapolca. Jag tyckte själva urtavlan såg väldigt bekant ut, så själklart tog jag en bild! Byn Kolontar som drabbades av dammen som brast, liggar ganska mitt mellan Pápa och Tapolca, och vi körde förbi väldigt nära den dagen innan olyckan.  


Flygresorna gick helt otroligt bra för både mamma, pappa och båda ungarna. Väskorna checkade vi in i Wien och killen bakom disken kollade om det gick att skicka dem direkt till Luleå. "Inga problem", men när vi kom till Luleå hom det inga väskor...  Det gick väldans smidigt att få dem till Luleå, men vi skulle få hämta dem själva. Inga problem, en shoppingvända på Storheden tyckte jag! Kläder till kidsen och mat för söndag och en massa pengar fattigare. Men trevligt var det! Nu har jag äntligen kunnat tvätta undan en massa, även om jag säkert kan dra väg 3-5 maskiner till i morgon... Då blir det även en promenad med stavar och allt vad jag nu hänger på mig i förhoppningsvis fint höstväder!


Dagen idag bjöd på mer shopping, jag inhandlade två jackor egentligen helt i onödan eftesom min gamla funkar väldans bra. Men så blev det i alla fall. Sonen har varit på kalas, och när vi hämtat honom drog vi iväg på nästa kalas. Syrran fyller 40 till veckan, så vi firade henne lite. Barnen följde med, så det blev lite tidig sorti. Oj oj oj vad god mat, och jag fick ett recept på en ruggigt god paj som man kan ha som förrätt nästa sommar. Tackar för det!


Nu ska jag somna i soffan en stund innan jag kommer mig till sängen... God natt! Kör försiktigt och kramas lite extra. Det är ju lördag!


  

Av Maggan - 4 oktober 2010 21:10

Jo, vi är ju då här, ca 2 timmar från Budapest och 1,5 från Wien. Närmare bestämt i Papa. Väldans trevligt har vi det och idag var första dagen vi faktiskt har fått se lite sol! Annars har det varit mulet och småkyligt. Idag ganska varmt men rejält blåsigt. Trädgårdsstolarna har dansat på uteplatsen tills de fallit ihop av utmattning...


Igår gjorde vi en rejäl utflykt, men svägerskan eller vad det nu blir, stannade hemma med yngsta barnet. Vi hade ju två som kräktes typ samtidigt i lördags. Förhoppningsvis något de ätit för symtomen var exakt likadana. Än så länge har ingen annan råkat ut för nåt elände, så vi håller tummarna *peppar peppar*!


Nåja, vi åkte och paddlade genom några underjordiska grottor som man hittat när det skulle grävas tunnlar under staden. Det var ganska mysigt där nere! Dottern stannade kvar med farbror Brorsan tills vi kom tillbaka, men sedan ville hon också åka en vända. Lite för spännande innan hon såg att det inte tog så lång stund.


Sedan skulle vi vidare till en borg som uppfördes någon gång i slutet av 1200-talet tror jag att det var. Halva borgen var tyvärr avstängd för renovering... Men vägen dit var lite spännande! Det skulle gå någon väg som var i bra skick -sällsynt- dit, men en bra bit in på den mötte vi ett gäng bilar som blinkade med helljus och allt möjligt. Bara en liten stund senare hamnade vi mitt i värsta räddningsarbetet. En rejäl bilolycka där ett gäng ambulanser och andra räddningsarbetare var på plats. När vi vände kom helikoptern, så det var ganska allvarligt. Jag vet inte utgången, men man fick sig en tankeställare igen.


Bilder från utflykten kommer när jag ids ladda över dem, just nu går det så segt att det tar längre tid att få in dem i datorn än för oss att komma hem...

När vi kommer hem blir det en jobbig invägning och sedan måste jag ta mig ut i spåret eller till träningscentrat! Och inte en massa vin och annat gott!


I morgon blir det massage och annat trevligt om vi nu inte åker på magsjuka eller nåt annat elände.


Kör försiktigt - i alla lägen


  

Av Maggan - 2 oktober 2010 22:04

Vi har landat efter en lång dags resande och middagen när vi kom fram bestod av den inhemsta rätten tacos. Väldigt exotiskt!   Vi somnade rätt sent igår och alla ungar var vakna före halv 7 i morse, så sömnen har väl blivit lätt lidande...


Det har hunnits med en del idag ändå! Jag och frun i huset drog iväg på "stan" och strosade lite. Typ 100 meter gågata med några affärer var ganska snabbt avklarade. En mössa till dottern, det har varit rätt kyligt idag, och en ryggsäck till mig. En av många kyrkor, detta var visst stadskyrkan, och den verkar vara rätt gammal. Ljuset var inte det bästa och min telefon klarade inte riktigt av det...   

I en mataffär vi var in i hittade vi     och i en annan    . Undrar om påsarna skulle få säljas i sverige!! Tveksamt... Andra utflykten för dagen bestod i att åka runt och leta vingårdar, bland annat den här     där man kunde prova lite vin, och några sorter hann vi med! Hade de fått fylla glasen med deras "lagom" hade jag raglat därifrån. En vi försökte prata med där kunde tyska, spanska, italienska och så klart ungerska, men inte engelska! De lyckades dock skrapa fram en kille som kunde berätta lite, och vi handlade någon flaska där av modellen "Olas riesling". Den hette så klart nåt annat, men detta var enklast att säga... Det fanns någon sort vi döpte till hålsleven också, och vi hade ganska trevligt! För alla som inte vet var vinet kommer ifrån kan jag berätta att det börjar så här:    . Någonstans på vägen hamnar det här    och till slut tappas det på flaska, eller i plastdunk som en annan vinodlare körde med. Väldigt trevligt var det i alla fall!


Grillat till middag satt inte fel, och sedan har vi bara myst på. En av husfolkets barn kräktes idag, förhoppningsvis beroende på trötthet, lite mat och mycket godis. Vi får väl se vad det blir av det...


I morgon blir det annat på schemat, men vad det är får ni förhoppningsvis se i morrn. Det tog en jäkla tid att skicka över lite bilder från telefonen till datorn!


Ta hand om er


  

Presentation

Mamma, monstermoster, änglamoster, syster, lärare, operatör, projektledare, tjatkärring (typisk mammaroll?)

Statistik

4/11
75,5 kg
Smalast 85,5
Bredast 98
Bak 107,5

31/10 -11

75,5 kg. Har förträngt inmätningen...
17/10-11
75,5 kg.
Dags för en inmätning snart!
Vecka 41 va?

I morse, 11/10, vägde jag in mig på 76,2. Att det inte var mer förvånade mig!

Vecka 37 (var det så länge sedan sist??)
Jag har varit upp på nästan 78 sedan sist, men i dag stannade den på 76,2!!!


Vecka 34
 
77 kg
Ingen mätning ännu, men jag tycker mig vara lite snärtare i ansiktet! Eller så är det bara önsketänkande... 
Vecka 33
77,9 kg
Bredast 103,5
Smalast 91
Bak 109,5 


18 juli, en månad sedan sist!
 
 
77,5 kg. 
Ingen direkt hit att mäta sig när man varierat 2 kg sedan sist...
22 juni
75,3 kg (tryckfelsnisse var framme sist!)
84,5 smalast
100 bredast
106 bak 
13 juni
66 kg
85,5 cm smalast
97 cm bredast
106 cm bak

7 Juni

77,4 kg

88 cm smalast

99 cm bredast

110 bak

 

Var det 31/5 eller 1/6?

Vikt 76kg

Midja 85cm

Höfter 102cm

Baken 107cm

Vädret i Piteå

Väder Piteå

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Blogkeen

nujavlar

Ovido - Quiz & Flashcards