nujavlar

Alla inlägg under november 2010

Av Maggan - 14 november 2010 21:17

Så även jag.


Vi var på badhuset med kidsen idag. Det var ingen skridskoskola då det var nån cup i stället. Normalt brukar jag flyta som en kork, har ingen som helst förmåga att dyka då rumpan guppar upp som ett flöte... Men idag flöt jag inte så bra! Rumpan och benen sjönk! Undrar om muskler har märkbart högre densitet? Smalare har jag inte blivit, men nåt är i alla fall annorlunda.


Förrådet är väldigt förändrat också! Jag har nämligen städat där idag! Och jag har nog börjat bli tant! Jag har strukit kökshanddukar idag... Makalöst, men de går faktiskt lättare att vika när de inte är megaskrynkliga!


Igår kom syster och hela familjen och åt lite middag. Tyvärr hade hon med sig en mandeltårta med dajm ovanpå. Kunde inte låta bli en bit som var max 2 cm i bakkant. Liten men ändå fika... Skit, men jag åt inget mer av den! Karaktär!!


Dagar utan fika: 1

Utan godis 4


Tränat idag, kommer inte att bli mycket av den varan till veckan, sambon är på kurs.


Kör lugnt!

Av Maggan - 12 november 2010 22:43

När man är lite stessad...


Då kan det mesta hända! Vi jobbade lite länge igår, och jag skulle iväg och träna. Men så blir det när man ska dra igång en del av ångsystemet... Jag och sambon var hemma samtidigt och jag plockade ur spinningskorna, tog med mig väskan, handlingslappen och for. Framme vid träningsstället ska jag slita väskan ur bilen och tittar ner i den. HELVETE!!! Tror ni inte att löpardojorna ligger kvar hemma!! Det blir inte mycket springa utan skor, så det var bara att vända om! På väg hem passerar jag 5 rödljus, och det har aldrig varit så röda som igår! Både hem och dit igen. Uppvärmd på stresshormonerna adrenalin och noradrenalin kör jag ett corepass och åker iväg och handlar och tankar bilen efter passet. Och jag har faktiskt träningsvärk idag. Trevligt!


I morse skulle jag koppla bilen. Utan sladd... Vart faan har jag satt den då?? Letar igenom bilen, hallen, garaget, dubbelkollar bilen men ingen sladd... Jag är helt hundra på att den inte satt kvar i uttaget när jag åkte från jobbet igår, då den kan vara på affären där jag handlade eller där jag tränade. Förmodligen har jag rivit ut den av misstag när jag plockade ut grejor ur bilen. Skit, de är ju inte billiga de där sladdarna! Men en ny måste jag ju ha, så jag svängde förbi när jag ändå var iväg på jobbet en sväng idag. Den ligger kvar i lådan än, men jag höll på att glömma lådan på jobbet. Hur ska detta sluta???


På väg hem från dagis idag handlade vi det sista till maten och lite godis. Sambon har ätit en del och barnen har fått någon. Jag har inte ätit en enda!! Jag får unna mig tuggummi och popcorn har jag bestämt, är det OK?


Dagar utan fika: 3

Dagar utan godis 2


Krama mig!

Av Maggan - 10 november 2010 20:28

Jag var på lottaträff igår. Vi kan börja med att skaffa gps, för uppenbarligen hittar jag inte till hemvärnsgården utan åker till vår kårchef istället! Vi kom lite sent jag och äldsta syster... Vi skulle gå igenom lite motioner till riksstämman och vissa var väl bättre än andra... Men vilka diskussioner det kommer att bli i Älvsjö! Ska vi ha vi skjorta blus med två guldknappar eller vanlig blus eller skjorta? Blå eller lila basker? Det ska visst inhandlas nya, och då måste färgen diskuteras. Varför inte ha kvar den lila som är nu när många har handlat den efter senaste färgbytet?

En diskussion jag skulle vilja höra på är den om vart medlemsavgiften ska betalas. Direkt till riks (med risk för höjning och vi tappar styret lite) eller till kåren (kassören har full koll på vilka som betalat och be bestämmer en del själva).  Sedan var det en massa annat om värderingar, medmänsklighet och annat som lottorna redan står för, men som skolan och föräldrarna i första hand ska utbilda samhällsmedborgarna i. Hoppas du får trevligt Anna!


Att det har blivit lite kallt ute har väl ingen missat. Tyvärr har vattnet i ledningarna på jobbet oxå upptäckt det... Halva dagen har tillbringats med att försöka få upp en ventil, och det visade sig till slut att det låg i en trip för ventilen så att den "slutade svara på tilltal". Jag förstår inte, hjälper det inte att tjata? Jag brukar ju alltid få som jag vill!


Dagar utan fika 1

Dagar utan godis 0

Vad ska jag fira med när jag varit utan godis och fika ett visst antal dagar? Hur många dagar ska vara första målet? 5?


Kör inte bil om ni absolut inte måste ikväll va?

Puss och kram

Av Maggan - 8 november 2010 20:52

för min vikt? Jo, det är jag. Några centimeter, även om det inte är många så är det ändå tillräckligt... Idag var det dags för hälsokontroll på Kappa. Det är alltid lite spännande, samtidigt som jag egentligen inte oroade mig speciellt. Konditionstestet var jag mest sugen på ända fram tills i morse. Jag vaknade nämligen med aningens ont i halsen, och jag har umgåtts med lite förkylda människor i helgen. Dottern kom över till min säng i morse och hostade sådär "skälligt" ni vet, det låter som att luftrören ska paja vilken sekund som helst. Jag hör dåligt på vänster öra vet jag sedan tidigare, nu visade det sig att jag inte hör bra på nåt av öronen! Det var ett bakslag som jag inte riktigt har hämtat mig från än... Det är ju ingenting man får tillbaka direkt. Ett orosmoment, ett väldigt korkat sådant var mobilen. Jag fattar fortfarande inte att jag inte slog av den! Undrar om man kan komma tillbaka och göra ett hörseltest när jag blivit frisk från halsont och öronvärk?


Konditionstestet gick ganska bra. Det testades två olika typer av syresättning, och på det ena låg jag väldigt nära 4 på en 5-gradig skala, + en elitnivå. På den andra låg jag på 5! Skitnöjd och inte helt frisk, kan bara bli bättre! Jag skulle vilja göra ett riktigt maxpulstest bara för att se om jag ligger på de där 220 minus ålder som är "normen" eller om jag har högre eller lägre. Eftersom jag kan ligga på 160 slag/minut och ganska mycket ovanför det utan egentligen några större problem känns det som att den är lite högre...


Lite för kort var jag ja... BMI på 26... Midjan mätte vi inte lika jag och läkaren, jag tyckte att jag hade betydligt smalare midja än vad han fick det till! Däremot var vi överens om att den borde minska 5-10 cm i omfång. Bara att börja på pump dårå!


På fb brukar jag roa mig med spåkulan. Den tyckte att jag skulle börja hålla i mina pengar... Jag förstår inte det! Jag som just bestämt mig för att köpa en systemkamera av min kollega!    Men annars har den rätt. Det är jul snart och jag behöver absolut ingenting förutom mat på bordet!


Ta hand om er, använd reflex och kramas lite extra. Hälsa alla jag känner!

Av Maggan - 7 november 2010 21:02

Det blir köttsopa till lunch i morgon! Tack för det!!


Som vanligt på söndagar åkte vi på skridskoskola i förmiddags. Jag börjar  bli riktigt duktig! Nu kan jag åka både framlänges och baklänges. Sonen och jag hade lite dragkamp, jag drog honom när vi åkte åt ena hållet på planen och han puttade mig åt andra hållet. Och det gick ganska fort!


Och vidare som vanligt på helgerna har jag tillbringat ett par timmar i tvättstugan... Jag börjar ha rätt förutsägbara bloggar va??


Sedan fattarr jag inte, på veckorna klarar jag mig rätt bra utan godis, till och med fredag och lördag egentligen. Men söndagar! Jag är som en gam över ett rutten grej i öknen! Finns det så slukar jag... Och i morgon ska jag på hälsokontroll på jobbet... Håll tummarna för att jag är frisk!


Vi hörs

Av Maggan - 6 november 2010 20:41

Jag har som haft gråten i halsen hela dagen. Laddat mentalt för att åka och hälsa på en liten ängel och tända lite ljus. Sedan ett besök i kapellet bara för att sitta en stund. Vi var jag, dottern, syster och deras minsting och vår mamma och pappa. Det var så himla fint på kyrkogården nu när snön lagt lite och det var tänt överallt på alla gravar. En vänt till familjen var där i tjänsten och kom och pratade med oss. Hur duktig som helst på att sätta ord på känslor! När man satt där och var lite ledsen kom hon och kollade läget, vad jag gjorde, var jag bodde och allt sånt där man frågar om när man uppdaterar sig. Jag visade kort jag har i telefonen på våra barn och vi konstaterade att jag är rik. Hon frågade hur det var och jag bara nickade och grinade. Jo, sa hon, och så ska du vara en starkt moster och hålla dig och andra uppe. Så klart grinade jag ännu mer då... Nu när allt lugnat ner sig, jag bjöd in lite gäster på "kyrkkaffe", funderar jag lite. Vem är det egentligen som varit stark? Äldsta syster och hennes familj som kört flera mil med mat och grejor. Familjen som går vidare även om det är tungt ibland, mormor och morfar som bryr sig om alla (och vi är inte få i familjen). Visst försöker jag hålla humöret uppe, men jag tillåter mig själv att vara ledsen ibland. Ofta är det så att om ingen frågar går det alldeles utmärkt, men när man måste prata är det jobbigt. Ibland går det att prata och ibland inte. Det blir lättare och  lättare hela tiden, men idag har det som sagt varit lite tufft.


I morgon blir det köttsoppa så det blir nog ganska bra då! Först skridskoskola, så vi hoppas att vi slipper gipsvaggan!


Vad har vi gjort annars då? Förvirringen på jobbet är total. Driftchefen kommer med mängder av idéer som han vill förverkliga helst för nån vecka sedan. Det som händer är att allt arbete styrs om och planeringar kantras. Folk blir irriterade först men finner sig i ändrade situationer till slut. Men lite bökigt är det...


Såg just att jag inte skrivit nåt på ett par dagar. Jag har tränat och jobbat. Punkt. Jag har inte hunnit så mycket annat. Tvättmaskinen har snurrat idag, och torken går för fullt. Retar mig på att batteriet i mobilen visar nästan fullt på kvälle och på morgonen varnar den för tomt batteri. Det ska fnnas nån app som ska hålla nere sånt som tar ström. Måste bara hitta nån bra först. Tips?


Invägning under 74kg! Inmätning på 83 och 108. Går ner i vikt men inte ihop. Varför??? Vätsketapp?? Jag skiter i vilket, bara nåt händer...


God natt


Av Maggan - 3 november 2010 21:18

med en blogg egentligen? Frågan kom upp idag och jag började fundera. Varför bloggar jag egentligen?? Vissa bloggar om mode, själv går jag gärna klädd i myskläder hemma, träningskläder när jag ska träna och björnkläder när jag ska jobba. Inget direkt modelejon alltså...


Andra skriver om vad som händer med de egna företagen, att ha maken som chef eller är superduktiga på att fotografera och lägger upp kanonfina bilder. Jag fotar mest med min mobilkamera, snabba bilder i "ögonblicket" ni vet. Fotar jag med den "riktiga" ids jag inte lägga över dem i datorn och fixa till dem så att de blir snygga.


Några till skriver om deras vardag, några med fruktansvärda sjukdomar och handikapp, andra helt suveräna på att få ett normalt ganska osexigt besäk i tvättstugan att verka hur kul som helst.


Jag då? Varför bloggar jag? Jag försöker gå ner i vikt med varierande resultat. Invägninar hit och dit och ibland lägger jag in ett och annat träningspass. Kanske borde jag föra mer dagbok över vad jag ätar och inte äter, motionerar och kanske lite mer inmätningar istället för invägningar? Vad skulle du vilja läsa? Min familj försöker jag hålla lite utanför, de har inte bett om att bli omnämnda på nätet. Samma med bilder, vilket jag håller ganska hårt på.


Förra veckan gick jag ner 1,5 kg, men så fick jag en födelsedagspresent av min kollega. Den innehöll brutala mängder med exotik snacks... I söndags åt jag massvis med godis och har haft lite att göra i veckan. Jag borde ha gått upp 2 kilo, men har inte ställt mig på vågen. I morgon ska ett gäng från jobbet då och se hockey och ta en öl, det drar ju inte ifrån direkt. Men på fredag har jag bokat in ett spinningpass! Det var nån månad sen jag var på ett sånt... Igår for jag på ett corepass, och jag brukar springa en stund innan. Det var fullt på banden eller så var de avstängda. Jag gick och letade en cykel som var igång, men gick bet. Jag råkade vända mig om samtidigt som en kille, han kan inte ha missat att jag letat, precis norpar ett löpband mitt framför näsan på mig! Fan vad sur jag blev! Jag lyckades hitta en spinningcykel där man kan göra sitt eget pass, så jag var både varm och svettig till coren.


Nog dravlande för i afton, snart är det knoppardags och jag har läst ut boken jag höll på med. Nu blir det "Må bra"


Sov gott, så ser vi när vi syns nästa gång.   

Av Maggan - 1 november 2010 20:40

Förra veckan var helt "monstruös" på jobbet. Det kändes som att jag jobbat 12 timmar varje dag från måndag till fredag. Kroppen var som bly när det började vara dags att knalla hemåt. En, i mitt tycke, välförtjänt pizza och pilsner avnjöts och sedan parkerade jag mig i badkaret en bra stund.


Igår fortsatte vi vår familjehelg med att åka på skridskoskola. Lika nyttigt för mig som för ungarna. Själv hade jag inte åkt på kanske 10-15 år så det var på tiden! Sonen är betydligt snabbare än mig! Dottern hänger jag med ännu, men nästa gång så?? Dottern for på kalas och sonen for till kompis. Själv for jag till stan för att handla lampor. Ett gäng hade gått sönder men är nu genom min försorg hela idag. I morgon får vi se... Vi vuxna fick en hel timme för oss själva, och den tillbringade vi så långt ifrån varandra vi kunde! Nä, skämt åsido, jag vet inte vad vi gjorde, men det kändes som att jag bara hann hem från stan innan dottern skulle hämtas, och sedan sonen även om det gick en timme mellan. Grötigt? Jo, det var det. Ett jäkla roddande, men ungarna hade skoj!


Sen då? Middag och sedan kommer jag faktiskt inte ihåg! Förmodligen slappade vi eller så gjorde vi nåt annat. Gruvade för att åka till jobbet för första gången i historien. Nya uppgifter idag, som jag inte riktigt hade koll på men det var mycket lättare än vad jag trodde från början. Det kommer att bli väldigt mycket smyga rör, kan bli långrandigt men är väldigt nyttigt.


I morgon blir det att ta nya tag, jobb, träning och sova. Nu är det rätt nära sängen känns det som. Måste bara berätta att vågen visade 1,5 kg minus igår jämfört med i måndags då den visade 75. Jag hade inget som helst godissug egentligen förutom söndag... I morse hade jag även fått en välda massa naturgodis av min skiftkollega som jag tryckt i mig idag. Vågen kommer inte att vara lika rolig i morgon...


Nu ska jag lyxa till med en ny tandborste!

Puss och kram

Presentation

Mamma, monstermoster, änglamoster, syster, lärare, operatör, projektledare, tjatkärring (typisk mammaroll?)

Statistik

4/11
75,5 kg
Smalast 85,5
Bredast 98
Bak 107,5

31/10 -11

75,5 kg. Har förträngt inmätningen...
17/10-11
75,5 kg.
Dags för en inmätning snart!
Vecka 41 va?

I morse, 11/10, vägde jag in mig på 76,2. Att det inte var mer förvånade mig!

Vecka 37 (var det så länge sedan sist??)
Jag har varit upp på nästan 78 sedan sist, men i dag stannade den på 76,2!!!


Vecka 34
 
77 kg
Ingen mätning ännu, men jag tycker mig vara lite snärtare i ansiktet! Eller så är det bara önsketänkande... 
Vecka 33
77,9 kg
Bredast 103,5
Smalast 91
Bak 109,5 


18 juli, en månad sedan sist!
 
 
77,5 kg. 
Ingen direkt hit att mäta sig när man varierat 2 kg sedan sist...
22 juni
75,3 kg (tryckfelsnisse var framme sist!)
84,5 smalast
100 bredast
106 bak 
13 juni
66 kg
85,5 cm smalast
97 cm bredast
106 cm bak

7 Juni

77,4 kg

88 cm smalast

99 cm bredast

110 bak

 

Var det 31/5 eller 1/6?

Vikt 76kg

Midja 85cm

Höfter 102cm

Baken 107cm

Vädret i Piteå

Väder Piteå

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Blogkeen

nujavlar

Ovido - Quiz & Flashcards