nujavlar

Senaste inläggen

Av Maggan - 4 maj 2011 22:08

Har ni sett den? När han rammat en lada och kliver in i en pojks sovrum och låtsas vara en rymdgubbe. Så var jag idag. Nästan. Synd bara att jag inte tog kort! Det måste ha varit en syn för gudar! Jag är ju inte så stor i ansiktet, och det mesta vi har på jobbet är anpassat för icke-tjejer. För stort för mig alltså! Det innebär att jag måste dra fast allt så mycket det bara går för att jag inte ska tappa grejorna. Så även idag. Vi skulle fylla på en kemikalie som inte är så bra att få på sig. Gummihandskar, regnjacka, skyddsglasögon i skidglasögonmodell och halvmask för ansiktet. Glasögonen räckte ner till halva kinderna och andningsmasken en dit upp så att jag fick ha skyddsglasen överlappande andningsmasken. Hårt fastdraget. Och som grädde på moset en hjälm med världens största hörselskydd! Vilken kalaspingla! Och inte fick vi det att fungera! 


Det var dock inte i närheten av historien jag fick höra idag... En entreprenör hade varit till deras stuga valborgshelgen men fick åka hem pga sjukt barn. Frun i huset körde en tvättmaskin och entreprenören skulle tas sig en pilsner och basta. Ölen nysprättad och bastun varm och tvättmaskinen tömmer. Inte ner i avloppet som andra maskiner gör, utan upp i bastun och under köksgolvet! Lukten var visst kvar än... Vaknar på morgonen och inser att det spöregnar, snabbt iväg till stugan för att laga taket som var lite trasigt och sedan hem igen för att upptäcka att kaffebryggaren inte vill vara med längre... Ut med spis och diskmaskin mitt på golvet för att torkas upp under. Iväg till jobbet och så ringer frun. En diskmaskin som står mitt på golvet sitter inte fast. Fäller man ner luckan och drar ut korgarna för att fylla så står den dessutom väldigt ostadigt. Vem som helst kan nu räkna ut att diskmaskinen slagit värsta kullerbyttan mitt på köksgolvet!


Nu hoppas vi på en bra natt utan sjukdomar eftersom vi har planer för morgondagen, -kvällen och -natten. Jag har gått in i någon sorts läge där jag inte hoppas på att få fara, utan kommer att skicka iväg sambon själv istället. På så sätt blir jag inte besviken.


Håll tummarna!

ANNONS
Av Maggan - 3 maj 2011 22:05

Det här är väl ungefär vad vi gjort de senaste dagarna!

       


Fast ikväll var det lottakörning där vi    så klart!


Vaknade med halsont i morse som utvecklades till huvudvärken from hell. Lasta säckar med löv och annat kompostigt och iväg på tippen. Andra vändan på tippen resulterade i en halv myrstack här hemma. Resten hamnade bland löven och det andra vi varit iväg med innan. Jag försökte få till en kompost på baksidan, men myrorna hann flytta in innan det blev jord av det vi slängt dit. Nu slängde jag bort både komposthög och myror.


Tvätta och vaxa bilen - CHECK

Kratta gräsmattan - 1/8 CHECK, helt klar CHECK

Plantera blommor (krukväxter) - CHECK

Plantera rabatten

Handla - CHECK

Storstäda

Torka fönster

Jobba - onsdag, eftersom jag har ledigvecka och har bytt ett skift.

Träna - CHECK, i alla fall en vända. Kanske blir det en eller två till. Har inte blivit något mer... Det kom valborgsfirande och krasslig dotter ivägen. Fast nu är det jag som är krasslig...


Det går tungt med min checklista! Och motionen skulle jag verkligen behöva! Jag är inne i värsta hormonveckan och äter allt jag kommer åt... Vägde in mig på 76 flera gånger i rad, men nu törs jag inte ställa mig på vågskrället!


Jobb i morgon enligt checklista, dags att sova.


Puss och kram. 

Lottor - jag ska kika in på webben, men inte ikväll!


ANNONS
Av Maggan - 1 maj 2011 21:10

För jag tänkte lägga upp lite bilder idag, men jag har bara kommit till tanken ännu...


Halva kvällen har jag försökt hitta några skor jag kan ha på bröllopet, men det går inte så bra! Jag hittade några läckra, men min toastmadame lade in sitt veto... Blir att leta i ElStockholmo då!


Tvätta och vaxa bilen - CHECK

Kratta gräsmattan - 1/8 CHECK, helt klar CHECK

Plantera blommor (krukväxter) - CHECK

Plantera rabatten

Handla - CHECK

Storstäda

Torka fönster

Jobba - onsdag, eftersom jag har ledigvecka och har bytt ett skift.

Träna - CHECK, i alla fall en vända. Kanske blir det en eller två till. Har inte blivit något mer... Det kom valborgsfirande och krasslig dotter ivägen.


Våren firades in hos äldsta syster i Älvsbyn, och det var väldans trevligt. Det tog ett tag innan alla var där, men det är som vanligt. Alltid är det något som ska göras innan slutmålet nås. Grillning och surr som fick avbrytas lite för snabbt då dottern blev dundertrött och hade en massa kli i ena ögat. Hon somnade innan vi kört ut ur Älvsbyn och somnade om direkt hon lade huvudet på kudden. Vi körde igång en brasa vid vår egen grillplats och grillade en korv, drack en öl och surrade. Dottern vaknade och var jätteledsen! Nu är det som vanligt efter grillning tänkte vi, men hon hade hål i snutten! Det har varit det säkert ett år, men igår var det jobbigt... Jag lovade att laga den idag, och det är fixat, och hon somnade gott igen. 


Men vad är det med hennes mage??? Grillat, som hon åt förra sommaren utan problem, ger nu både kräk och annat... Fjärde helgen i rad nu! Fast denna utan kräk tack och lov! Hon har alltid varit känslig mot stora bitar, så något intressant är det. 


Jag har hunnit med en vända på stan idag men hittade inget annat än resorb och tvål. Kollade vigselringar men hittade ingen. Det blir nog den jag hittat tidigare! Måste kika lite mer...


I morgon kanske det blir tippen en vända, måste låna släpet och gräva upp komposthögen på baksidan. Man kan väl säga att vi har en lite myrstack där. Och det är inte långt ifrån jordgubbar, smultron, hallon och rabarber, så roligast är det inte... Stan blir det iaf, och betala det jag lånat hem *hemligt* och beställa glasögon!


Puss och kram

Av Maggan - 29 april 2011 21:34

Japp, det är bara att erkänna! Jag börjar bli gammal... I morse släpade jag upp kidsen ur sängen för en tidig frukost på en ledig dag. Jag hade bokat in en tid hos optikern då jag har märkt lite synförändringar ett tag. Så jag behöver glasögon. Inte för att jag ser dåligt, utan för att jag har brytningsfel på bägge ögonen och lite mer på vänster. Det stämmer bra med min synupplevelse om man kan säga så. Skärpan skulle visst inte förändras speciellt, men känslan ska bli bättre. Men att välja bågar! Jag stod i nästan en timme bara för att plocka ut 5-8 bågar! I morgon blir det fler som får yttra sig lite, och själv har jag fastnat för två. Vilka tänker jag inte berätta...


På väg till barnvakten fastnade jag på en underklädesbutik en timme och handlade där oxå. Lånade hem lite kläder för att testa under klänningen. Spännande!


I övrigt har jag shoppat loss på en affär som visst ska vara ett självklart val igår och idag. En kompressor med vanligt pistolhandtag, en liten mutterdragare och ett "pumpa-däck"munstycke. Idag var jag in på samma affär och handlade en högtryckstvätt med div. tillbehör.


Förhoppningsvis rasar vintern ut i morgon och jag kommer ett steg närmare skor och bukett. 


Nu: knoppardags. 

Av Maggan - 26 april 2011 22:14

Vårtecknen fortsätter! Idag har vi ätit lunch ute.  Jag planterade blommor före och efter lunch, därav krukorna på bordet... Men fler var det på planteringsbordet. De flesta blommor har ny jord, men jag väntar ett tag med köksblommorna och amaryllisarna.        Lätt rensning av salladspallkragen och veckohandling. Sonen var hos en kompis medan jag och dottern åkte iväg. 


Dottern är btw lätt sjuk. Halvfebrig och hostig hela dagen, men hur pigg som helst! Full fart, precis som vanligt, inget gnäll som det brukar vara när det är sjukdomar på G. Konstigt... Sambon vabar i morgon, och behövs det tar jag resten av veckan. Nu hostar hon ganska kraftigt trots bricanyl. Blir nog bra att vara hemma lite och vila sig så hon orkar fira in våren!


En tredjedel av framsidan är krattad, och jag tror att jag hinner resten av framsidan i veckan. Och jag har sprungit en vända idag!! Och kapade två minuter på 5,8 km. Men jag var trött när jag kom hem...  Jag testade att springa utan musik, och det gick förvånansvärt bra. Lätt ska jag väl inte säga...  


Pappa var förbi en sväng i morse och vi spekulerade lite. Ska nog låna rondellen och köpa lite blad man kan kapa i betong med. Blir nog bra!


Tvätta och vaxa bilen - CHECK

Kratta gräsmattan - 1/8 CHECK

Plantera blommor (krukväxter) - CHECK

Plantera rabatten

Handla - CHECK

Storstäda

Torka fönster

Jobba

Träna - CHECK, i alla fall en vända. Kanske blir det en eller två till.


Jobb i morgon, dags att sova!

Av Maggan - 25 april 2011 20:46

 Det behövs som sagt inte så mycket för att bli lite glad!

  Före:  Efter:  Lite rensning:   Första tvätten ute!!       


Jag blev lite impad när jag var och hämtade kidsen på förskolan

 en dag för ett tag sedan. Tänk er två plustecken man monterat ihop så att det blir som pusselbitar. Sedan bygger man detta!Helgen har bestått av nattjobb och sömn. Inte så mycket att orda om egentligen. Vi har gått igenom DP1 ett par vändor, och jag känner mig lite tryggare i själva startförfarandet. Det bästa med min "lärare" är att jag får göra det mesta själv, och jag lär mig mycket hela tiden. Det jobbiga är att om jag ska jobba "skarpt" med någon som inte är lika erfaren blir jag lätt osäker. Men det fixar jag nog! Bara det inte är så jäkla mycket folk som springer omkring om vi kör...

Nu har jag bara två förmiddagar denna vecka och sedan är jag ledig till onsdag nästa vecka. 


Mer då? Någon som har ett löneavtal med storhelgsersättningar, skifttillägg och annat man kan ha nytta av? Lönemodeller i allmänhet skulle vara trevligt.


Dottern är lite halvkrasslig så vi får väl se vad vi hittar på i morgon. Tänkte kratta lite och greja på.


Det finns en hel del på schemat nu!

Tvätta och vaxa bilen - CHECK

Kratta gräsmattan

Plantera blommor (krukväxter)

Plantera rabatten

Handla

Storstäda

Torka fönster

Jobba

Träna


Oj, jag blev alldeles matt... Vi hörs!

Av Maggan - 20 april 2011 19:42

Vi har gjort en massa grejor, och jag kommer säkert att glömma hälften!


Operatörsfest i fredags... Väldans trevligt med massa grillat, pilsner, musik, twister och vanlig styrdans! Tur att jag fick med mig en tjej till, annars hade jag nog skämts ordentligt! Jag kan väl säga att jag inte är någon stjärna på bugg och såna där snabba danser... Halv två fick jag och en till hämtning, sist därifrån! Jag som skulle ta det lugnt eftersom vi skulle till Umeå morgonen efter.


Kors i taket, men vi var iväg kvart över nio på morgonen! I Skeå stannade vi för en bakiscola och lite godis. Väl framme, efter en efter omständigheterna förvånansvärt bra resa, åt vi lite lunch och gick en vända på stan. Jag som normalt brukar kunna sitta och läsa eller "sudoka" stirrade stint på vägen...


Jag hade bokat in en tid på ett ställe där man får bli piffad och sedan modellfotad, men de ringde och sa att det var rätt fullt och det skulle bli väääääldigt lång väntetid. Efter en snabb överläggning med min kompis beslöt vi att avboka och tillbringa aftonen hemma med män och barn. Trevligt!


Söndag testade vi lite brudsminkning, och jag tror det blir ganska bra. Min frisör och sminkösen använder sig av lite olika sätt att lägga ögonmaken, så jag tror lite av ett mellanting blir bra. Svårt att få en gräns mellan synligt och osynligt och bara lite förstärkande.


Sen då? Två dagar med skiftjobb hittills i veckan och vi skulle testa lite grejor. Funkade inte så bra, men vi får väl se till veckan. Nu har jag tre nätter i helgen, fredag, lördag och söndag, när vi ska köra en massa torrstarter. Bra träning och repetition! Det innebär att vi ska köra vatten eller lut hela vägen, och ta ut den innan brännaren. Jag hotade med att fixa lite påskkäk och bjuda in farsan. Vi gjorde det förra påsken när jag jobbade dagskift och jag var den ende som förstod vad pappsen sa när han kom och bredde på värsta bondskan! Vi är väl kanske 3-4 stycken på jobbet av typ 20 som förstår pitebondska... Jag hade rätt skoj!


Idag har jag och ungarna varit på tippen en vända, och nu kan man faktiskt gå i garaget utan att vara rädd att repa bilen. Vi tog bussen in till stan och strosade lite, fikade hos vår ständige barnvakt och bussade hem oss. Handla mat, äta och busa lite. Nu lägger sambon dem för natten och vi bänkar oss väl framför tvn som vanligt. Jag somnade i soffan igår, och somnade ifrån slutet av House som jag spelat in. Någon som kan berätta hur det slutade? Orkar inte se de sista 20 minutrarna.


Syster yster var förbi en sväng och äldsta dottern som beställt lite kläder provade dem. De hade med minstingen som normalt brukar vara lite reserverad för mig, men nu fick jag värsta kramen!! Tror ni att jag smälte nåt?? Och man ser riktigt hur busig han kommer att bli! Håll i hatten och spänn fast allt ni är rädda om. När han börjar springa tror jag att han kommer att pillra i det mesta...


Puss och god natt!

Av Maggan - 14 april 2011 21:55

Långhelg!!! Men den kommer ändå att vara alldeles för kort... I morgon är jag ledig. Nästa vecka blir en 60-timmarsvecka. Första veckan med skift och jag åker på den värsta av dem alla. Undrar hur det ska gå att hålla fokus till helgen, tre nätter på raken. Jag gruvar faktiskt lite... Men jag får en dag extra ledigt i morgon istället! Och så klart en hel del "måsten"... Tvätta, laga mat, plantera om blommor men först måste jag handla lite fler krukor. Sedan måste jag iväg på jobbfest! Det ska bli väldans trevligt! 


Det börjar klia lite i trädgårdsfingrarna nu! Stenramen jag satte i höstas har tinat fram till hälften, så nu måste jag styra hur jag ska fylla den. Jag har en del perenner där, och ett gäng i en jordhög på baksidan. I garaget har jag en massa frön som väntar på att komma ner i jorden. De bör komma ner i så snart det går! Hmmm, kanske ska dra ner dem under köksfönstret? Det tror jag att jag gör. Några krukor att gräva ner lite och sätta lite kryddväxter i. Jag tror att det kan bli bra. Måste bara ha några kubikmeter jord... Och den första krokusen blommar! Kunde som vanligt inte hålla mig när jag kom hem från jobbet och hämtat kidsen på dagis. Jag måste liksom gå runt knuten och titta till vårblommorna. Och där stod en alldeles gul liten krokus! Det krävs inte så mycket för att man ska bli lycklig verkar det som!


Nu när vi har börjat få lite ordning på rörhögen på jobbet har folk börjat stanna till lite och titta när vi springer runt där. Idag var det en kille som joggade lite lätt och stannade. Jag kunde inte hålla mig utan vinkade glatt lite oskyldigt. Han hälsade tillbaka och drog iväg. En och annan tant har blivit skrämd halvt från vettet när det blåst lite ånga här och där och nu går det omkring lite rymdgubbar och fyller katalysatorer. Vi har ganska roligt på mitt jobb!


Idag har jag kört veckans enda träningspass. Jag vet inte varför det inte blivit av, men annat verkar ha kommit ivägen. I måndags var jag nog ut och gick/joggade. Bloggade nog om det. Tisdagar och onsdagar brukar det vara så fullt att det inte är roligt att träna. Idag var det så mycket luft att jag nästan skämdes för alla som inte var där. Söndag blir det vila efter en hektiskt helg. Nu är det god natt för att kunna vara trevlig med våra barn i morgon!


Puss och kram

Presentation

Mamma, monstermoster, änglamoster, syster, lärare, operatör, projektledare, tjatkärring (typisk mammaroll?)

Statistik

4/11
75,5 kg
Smalast 85,5
Bredast 98
Bak 107,5

31/10 -11

75,5 kg. Har förträngt inmätningen...
17/10-11
75,5 kg.
Dags för en inmätning snart!
Vecka 41 va?

I morse, 11/10, vägde jag in mig på 76,2. Att det inte var mer förvånade mig!

Vecka 37 (var det så länge sedan sist??)
Jag har varit upp på nästan 78 sedan sist, men i dag stannade den på 76,2!!!


Vecka 34
 
77 kg
Ingen mätning ännu, men jag tycker mig vara lite snärtare i ansiktet! Eller så är det bara önsketänkande... 
Vecka 33
77,9 kg
Bredast 103,5
Smalast 91
Bak 109,5 


18 juli, en månad sedan sist!
 
 
77,5 kg. 
Ingen direkt hit att mäta sig när man varierat 2 kg sedan sist...
22 juni
75,3 kg (tryckfelsnisse var framme sist!)
84,5 smalast
100 bredast
106 bak 
13 juni
66 kg
85,5 cm smalast
97 cm bredast
106 cm bak

7 Juni

77,4 kg

88 cm smalast

99 cm bredast

110 bak

 

Var det 31/5 eller 1/6?

Vikt 76kg

Midja 85cm

Höfter 102cm

Baken 107cm

Vädret i Piteå

Väder Piteå

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012
>>>

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik

Blogkeen

nujavlar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se